Berlingo Minicamper camperbox

Wat is een minicamper?

Compacte bestelwagens of cammionettes, ingericht als campers, zonder (vast-) toilet en 'afgescheiden' kamers, noemt men vaak minicampers.  Denk dan aan wagens als Citroën Berlingo tot VW Transporter. Maar de term wordt ook gebruikt voor 'kleinere' campers.  De term 'minicamper' is daarom misschien wat verwarrend. 

De moeder van alle minicampers is de Volkswagen bus van die we allemaal wel kennen. De hippies reden er de hele wereld mee rond en verbouwden ze tot de mooiste creaties. Deze busjes waren klein, maar werden vaak vernuftig volgestopt met een bed, keukenblokje, tafel en kastjes. Deze eenvoudige busjes zijn uitgegroeid tot de luxe versies van vandaag.

De VW California is de uiteindelijke opvolger van de eerste VW-bus, en een zeer goed uitgeruste kleine camper die nog steeds zeer populair is. Wij zijn er zelf een paar keer mee op stap geweest en ik moet zeggen dat het allemaal prima in elkaar zit. Maar ja, de prijs... Voor een beetje aangeklede versie ben je zomaar 60.000 euro kwijt. Ook tweedehands zijn de prijzen nog steeds niet mals.

Voor veel mensen zijn de minicampers van vandaag financieel niet haalbaar. Anderen zijn gewoon niet bereid om zoveel geld uit te geven aan een auto die eigenlijk niet optimaal is voor dagelijks gebruik.

De laatste jaren is er een nieuw fenomeen ontstaan.
De opkomst en populariteit van de compacte bestelwagens of camionettes (ook wel 'Ludospaces' genoemd) heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen die auto's gebruikten als alternatief voor dure minicampers. Soms slapen mensen gewoon op matrasjes in de laadruimte, andere bouwen hun auto helemaal om. Zo ontstond het concept 'camperbox'. Een soort doos waarin functionaliteit zoals opbergruimte, keuken en bed worden samengebracht. Met behulp van zo een camperbox werd het eenvoudiger om een auto, al dan niet tijdelijk, om te bouwen tot minicamper.
Het camper-in-a-box concept is zo ook ontstaan en maakt het ook voor jou mogelijk jouw auto om te toveren tot minicamper.

Reactie plaatsen