Vaude Drive Wing, een kleine test
28 december 2021 

Vaude Drive Wing, een kleine test

Via onze enthousiaste camper-in-a-box eigenaren, Hannie en Ria, kwam ik aan de Vaude Drive Wing tent. Zij vonden het een mooie tent, maar het opzetten en afbreken vergt iets teveel kracht, waardoor deze voor hen niet echt praktisch is in gebruik. Ik had deze tent al op internet gezien, maar eigenlijk nooit in het echt.

Uiteraard was ik nieuwsgierig hoe deze tent moest worden opgezet en hoe deze zou passen op mijn eigen auto. Op een mooie zaterdag was het eindelijk rustig genoeg om de tent in onze binnentuin in elkaar te zetten. Binnenkort zal ik misschien een uitgebreidere test en beschrijving maken, maar ik wilde je de eerste indruk niet onthouden.

Het pakket

De Vaude Drive Wing zit in een zak van ongeveer 60x25cm en weegt ongeveer 4 kilo, al voelt het lichter aan.

Het opzetten

Ik zocht naar een handleiding hoe ik de tent moest opzetten, maar die vond ik niet direct.  Dan maar op youtube gekeken. Terwijl ik een filmje als handleiding gebruikte, kwam ik erachter dat er op de rand van de tentzak een paar afbeeldingen staan die wat duidelijkheid verschaften.

Na een eerste keer puzzelen, stond de tent eigenlijk redelijk snel. Ik heb de tent gelijk weer afgebroken om hem met de nieuwe kennis opnieuw op te zetten, en dat ging verbazingwekkend makkelijk. Je hebt wel wat kracht nodig om de centrale stokken op de juiste manier in de tent vast te zetten. Maar na de eerste keer wijst alles zich eigenlijk vanzelf. De tent kan zonder auto worden opgezet, waardoor je deze kan laten staan als je met de wagen weg wilt.

Auto eraan

Nadat de tent los was opgezet, heb ik mijn auto er achteruit in geparkeerd. Dat ging gemakkelijk, al heb ik mijn bedenkingen over de dampen die je de tent in drijft.

Afbreken

Als je de foto’s bekijkt kan het lijken dat de Vaude tent een ingewikkeld bouwsel is. Schijn bedriegt. Eigenlijk draait het om een H-vorm met zijpoten. Het afbreken gaat snel. Je koppelt de tent los van de stokken, die je weer verwijderd en uit elkaar haalt.
Het opvouwen, oprollen en in de zak doen gaat vrij snel en eenvoudig. De tentzak is groot genoeg zodat je niet hoeft te proppen.

Mijn voorlopige conclusie

De Vaude Drive Wing is een mooi afgewerkte, ruime tent. Mits je over voldoende kracht beschikt, is het snel op te zetten en af te breken. Er wordt standaard geen grondzeil meegeleverd. De tent staat vrij ver van de grond af, waardoor je met slecht weer last kunt hebben van wind en regen.

Een uitgebreidere beschrijving en mogelijk een video volgen nog. Je zult het nu even moeten doen met een paar foto’s.

Minicamper met Vaude Bustent

Minicamper met Vaude bustent

Reactie plaatsen