France Passion: Overnachten op verrassende plekjes
19 juni 2022 

France Passion: Overnachten op verrassende plekjes

France Passion is een respectabele organisatie waarbij allerlei gepassioneerde boeren, wijnbouwers en ambachtslieden doorheen heel Frankrijk zich hebben aangesloten. Deze mensen bieden allemaal een veilige en vaak mooie en rustige plaats aan waar je met één of meerdere mobile homes of campers kunt overnachten. Dus ook de minicamper is daar van harte welkom!

In ruil voor een gratis plek, tonen deze gastvrouwen en gastheren hun passie. Bij de ene boer kun je kaas proeven, bij de andere olijfolie, de volgende produceert zeep van struisvogelvet en weer een ander biedt vers vlees aan. Er zijn diverse chateaux (ook heuse kastelen!) waar je de lokaal geproduceerde wijnen kunt proeven.

Er zijn verschillende 
boeren waar je een maaltijd kunt nuttigen. Soms mag je gebruik maken van toilet of douches, soms zelfs van het zwembad. Soms is er niets meer dan een mooie plek aan het water.

Zelf hebben we al geslapen in de tuin van kastelen, naast lama's en struisvogels, in wijngaarden, bij de koeien en op de parking van een fantastisch restaurant. Om maar wat voorbeelden te geven 😁.

France Passion met de minicamper


Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is lid worden van de club.
Voor 30 euro sturen ze je een gids op met alle adressen, een handig overzichtskaartje en krijg je toegang tot de handige app die je op een smartphone kunt installeren.

Als tegenprestatie voor de overnachting is het leuk om iets van de lokale producten te proeven en mee te nemen. Dit is niet verplicht, maar wij hebben er bijvoorbeeld al fantastische wijnen, heerlijke champagne, honing, confituur en koekjes aan overgehouden. Dit is vaak goedkoper dan een camping en je krijgt er nog iets voor terug ook!

Zorg er wel voor dat je of zelfvoorzienend bent, of de plaatsen uitzoekt waar ze een toilet aanbieden. 

Meer informatie over dit fantastische initiatief vind je op de site van France Passion.

Reactie plaatsen